Sensibiliseringscampagne “Take your cat to the vet”

In België gaat 70% van de katten niet regelmatig op controle bij de dierenarts. Laat uw kat regelmatig door de dierenarts controleren en voorkom ernstige aandoeningen door vroegtijdige opsporing.

Spreekt u de taal van uw kat?

Er zijn verschillende redenen waarom katten niet geregeld op consultatie bij de dierenarts gaan. Eén daarvan is dat katten meesters zijn in het verbergen of maskeren van ziekten. Vandaar het belang van de bewustwording van preventieve zorg.

Waarom is preventieve diergeneeskundige zorg zo belangrijk?

Een regelmatige routinecontrole is heel belangrijk voor het tijdig opsporen en behandelen van verschillende (chronische) aandoeningen. Het is namelijk niet omdat uw kat er uitwendig gezond uitziet, dat er niets aan de hand is. Het belang van de routinecontrole neemt nog meer toe wanneer uw kat ouder wordt. In een recente studie aan de Universiteit van Gent werd vastgesteld dat oudere katten (> 10 jaar) die er op het eerste zicht gezond uitzagen onder andere een hogere bloeddruk, een hoger hartritme, meer hartruis en minder goede urinewaarden hadden dan hun jongere soortgenoten.

Een jaarlijkse tot 6-maandelijkse controle wordt sterk aangeraden. Want wist u dat 1 levensjaar bij de kat het equivalent is van 4 tot 7 mensenjaren? U bezoekt de dokter toch ook vaker dan eens om de 5 jaar?

 

Bron: royalcanin.be/takeyourcattothevet

Comments are closed.