Liefde is blind maar wees niet blind voor zijn/haar overgewicht

 

Tegenwoordig hebben 1 op de 2 honden en katten last van overgewicht. Hoort uw huisdier ook thuis in die categorie? Maak u niet dik, hij is zeker niet de enige!

Waarom is een ideaal gewicht belangrijk?

Een ideaal gewicht is belangrijk voor uw huisdier omdat dit het ontstaan van chronische ziekten kan vertragen en er zelfs voor kan zorgen dat uw dier langer leeft. Bovendien zijn de kosten voor gezondheidszorg vaak een stuk lager bij dieren met een ideaal lichaamsgewicht.

Natuurlijk willen we allemaal dat ons huisdier zo lang mogelijk gelukkig en gezond blijft. Het is dan ook van essentieel belang dat u kunt herkennen wanneer uw dier te veel is bijgekomen. Zodra we het probleem (h)erkennen, kunnen we het ook met enkele eenvoudige stappen oplossen.

Tips voor gewichtscontrole

  • Weeg de dagelijkse portie voeding telkens mooi af. Bij het berekenen van de hoeveelheid moet u gebruikmaken van het ideaal gewicht van uw dier en dus niet het huidige gewicht.

 

  • Probeer eens een andere tactiek (strelen, spelen, borstelen, wandelen) dan voeding geven wanneer uw huisdier de volgende keer bedelt. Of geef hem/haar een gezond tussendoortje (appel, banaan, wortel, courget, rijstkoek) in de plaats. Denk erom nooit druiven, rozijnen, uien of chocolade te geven, die kunnen immers ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

 

  • Houd wat brokjes van de dagelijkse portie voeding opzij als tussendoortje.

 

  • Om ervoor te zorgen dat uw huisdier niet te snel eet kunt u gebruikmaken van anti-schrokvoederbakken, puzzelvoederbakken of brokjesballen

 

  • Houd een regelmatig voedingspatroon aan. Verdeel de portie brokjes over meerdere maaltijden per dag.

 

  • Beweeg voldoende, dit komt zowel u als uw huisdier ten goede.

 

  • Geef uw huisdier een therapeutische voeding, waardoor hij ook tussen de maaltijden door verzadigd blijft. Ik help u hiermee graag verder.

Comments are closed.