Een stevige booster voor de weerstand van uw kat

Niesziekte wordt veroorzaakt door verschillende virussen en bacteriën maar de belangrijkste bijdrager is het Feline Herpes Virus type 1 (FHV-1). 97% van de katten is ooit besmet met FHV-1 en 80% blijft drager na een eerste infectie. Kittens kunnen worden besmet door hun moeder. Overdracht van dit virus gaat via speeksel en neus- of oogvocht. Afhankelijk van de weerstand van de kat kunnen de verschijnselen minder ernstig zijn. Meestal uit het virus zich in niezen, snot en oogvloei. Bij jonge of erg verzwakte dieren, kan de ziekte levensbedreigend worden door aantasting van de diepere luchtwegen en secundaire bacteriële infectie.

Vétoquinol Care Enisyl-F is een smakelijk pasta met vissmaak die bijdraagt aan een verhoogde weerstand bij katten en kittens. Deze pasta bevat het essentiële aminozuur L-Lysine en kan worden ingezet als ondersteuning bij niesziekte.

Werking

Herpesvirussen maken gebruik van arginine voor hun groei. Lysine gaat in competitie met arginine en zorgt zo voor een vermindering van virusuitscheiding en vermeerdering. Tevens is L-lysine nodig voor de vorming van antilichamen.

 

Gebruik

Enisyl-F heeft een handig pompsysteem. De smakelijke pasta valt over het algemeen goed in de smaak bij katten. U kunt de pasta direct in het mondje toedienen of mengen door het voer.

Comments are closed.