De voedingsbehoeften van een pup

Doordat we ons zo verwant voelen met honden, denken we soms dat alles wat voor ons goed is ook voor hen goed is. Maar honden hebben specifieke voedingsbehoeften, die sterk van de onze verschillen. Bij honden kan variatie in hun voeding zelfs schadelijk zijn en het spijsverteringsstelsel verstoren.

Voedingsbehoeften tijdens de groei

De voeding van een pup moet niet enkel energie aanvoeren, maar ook de lichaamscellen helpen opbouwen en onderhouden. Een kwaliteitsvoeding is nauwkeurig samengesteld om de spijsvertering, gewrichten en afweer van uw pup te ondersteunen tijdens zijn groei.

Voorkom overvoeden

Pups met overgewicht groeien niet goed. Raadpleeg de voedingsrichtlijnen op de verpakking van de voeding van uw pup en meet de aanbevolen portie zorgvuldig af. Denk eraan dat de vermelde hoeveelheden gewoonlijk voor een hele dag gelden, dus u zult dit volume over 3 kleinere maaltijden moeten spreiden.

Verwennerijen

Een beloning moet altijd een aanvulling zijn op het dieet van uw pup en mag enkel op het juiste moment en om de juiste reden gegeven worden. Met extra beloningen en verwennerijen loopt u snel het risico op overvoeding en verstoort u het dieet van uw pup. Een snoepje dat geschikt is als beloning en een aanvulling vormt op de voeding van uw pup is ROYAL CANIN® Educ (verkrijgbaar op praktijk)

Vers drinkwater

Uw pup moet altijd toegang hebben tot een kom vers, schoon water. Ververs het water dagelijks, want pups hebben de neiging om ermee te spelen.

Meerdere kleine maaltijden

Pups verkiezen meerdere kleine maaltijden, verspreid over de dag. Weeg de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid nauwkeurig af en verdeel dit over verschillende maaltijden doorheen de dag. De voeding kan ook verborgen worden in een speelgoedje dat de pup aanmoedigt om te spelen.

Respecteer de voedingsaanbevelingen op de verpakking van de voeding van uw pup. Pups moeten in gewicht blijven toenemen, maar overgewicht moet vermeden worden.

 

Ontdek het exclusieve assortiment Royal Canin hondenvoeding aangepast aan de specifieke noden van uw pup op de praktijk.

Bron: royalcanin.be

Comments are closed.